Bandırma Kitap Günleri

Bandırma Belediyesi’nin kentimizin kültür ve sanat alanındaki gelişimine yönelik çalışmaları yeni bir etkinlikle devam ediyor.

Bandırma Kaymakamlığı ile işbirliği içinde, 2-8 Ekim 2017 tarihleri arasında Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda Bandırma Kitap Günleri gerçekleştiriliyor. Bu etkinlik aynı zamanda Balıkesir Valiliği’nin kısa adı BENGİ olan Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi’ne katkı sağlamayı amaçlıyor.

Bandırma Kitap Günlerinin açılışı yazarlar ve vatandaşlar ile birlikte Deniz otobüsünden Cumhuriyet Meydanına Belediye bandosu eşliğinde yapılan yürüyüşle gerçekleşti.

Açılışa Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi parti temsilcileri, Sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve pek çok kitapsever katıldı.

Açılışla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Dursun Mirza: "Açılışımızda yayın evlerinin açtığı standlarımızı gezdik. Ahmet Ümit ve Marino Leviye standlarında kitaplarını imzalarken Bandırma'yı temsil eden Bandırma Vapurunun maketini takdim ettik. 2-8 Ekim tarihleri arasında sürecek kitap günlerimizi Bandırma Cumhuriyet Meydanında gezebilir, kitaplarınızı imzalatabilir ve söyleşilere katılabilirsiniz" dedi.