Abluka

Bandırma Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri Kapsamında yeni bir etkinlik sinemaseverlerle buluştu.

Bandırma Belediyesi ve Bandırma Sinema Klübü ortaklığında gerçekleşen "ABLUKA" Film Gösterimi Barış Manço Kültür Merkezi'nde sinemaseverlerin beğenisini toplayarak seyircilerden tam not aldı.

Film Yönetmeni Emin Alper gösterim sonrası izleyenlerin sorularını cevapladı. Gecenin anısına Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Bandırma sinema Kulübü adına Mahir Babür “ABLUKA" Filminin yönetmeni Emin Alper’e plaket ve maket Bandırma vapuru takdim ettiler.

Filmin Konusu:

20 yıl hapis yattıktan sonra, Kadir şartlı tahliye olur. İstanbul büyük bir siyasal karmaşa içindedir, polis ise failleri yakalamak için önlemlerini her geçen gün arttırmaktadır. Emniyette yüksek bir mevkide olan Hamza, şartlı tahliye karşılığında Kadir’e bir iş bulmasında yardımcı olur. Kadir bir çöp toplayıcısı gibi çalışarak gecekondu mahallelerinde muhbirlik yapmaya başlar. Çöplerde bomba yapım malzemeleri olup olmadığını araştırmakta, buna göre istihbarat bilgisi üretmektedir. Kadir, kardeşi Ahmet’i çalıştığı mahallelerden birinde bulur. Ahmet ise belediyede sokak köpeklerinin itlafından sorumlu birimde çalışmaktadır. Ahmet, Kadir’in yakın bir abi-kardeş ilişkisi kurmak için çabalarını karşılıksız bırakır. Ahmet’in mesafeli tutumu, Kadir’i çeşitli komplo teorileri üretmeye yöneltir.